Om oss

Jag som driver detta företaget heter Henrik Sjöström och jag har jobbat på Höganäs Träprofiler AB sedan 2006 där jag varit delägare fram till juni 2022 och nu fortfarande är anställd. Tidigare har jag även jobbat på Tarkett Trägolv med ansvar för tillbehören till trägolven där bland annat trälister ingick. HS Akustik Höganäs AB som säljer dessa Höganäs Akustikpaneler registrerade jag som företag i mars 2022.

Vintern 2021 kom en kund till oss och frågade om vi kunde ta fram ribbor till akustikmattor med fanér på en träkärna enligt samma konstruktion som de dörrfoder vi säljer på Höganäs Träprofiler. Dessutom med rundade kanter och fanér på 3 sidor. Det fanns kunder som efterfrågade detta sas det. Utvecklingsarbetet satte fart och vi var redo att börja sälja redan sommaren 2021. På grund av virkesbristen då sköt vi fram säljstarten till 2022. I juni 2022 hade vi producerat tillräckligt för att börja sälja.

Vi såg dock ett behov av att ta fram ribbor även med brandskyddsimpregnering som ofta är krav i offentliga miljöer så som skolor och hotell exempelvis. Vi tog då fram akustikpaneler med ribbor i massiv ek för att klara dessa krav. Dessutom är ju detta en extremt tålig och slitstark produkt.

På Höganäs Träprofiler säljer vi mycket av kulörmålade lister. Kunderna kan beställa valfri kulör. Detta såg vi som en möjlighet att göra även i de ribbor som vi använder till akustikpanelerna. Tanken är att detta borde vara något som arkitekterna gillar. Eftersom dessa kulörmålade lister ofta sätts i offentliga miljöer så såg vi det som en nödvändighet att även dessa skulle vara brandskyddsimpregnerade.

En ledstjärna har hela tiden varit att enbart jobba med äkta trä till skillnad från de flesta av konkurrenterna som jobbar med MDF eller gips som kärna och sen lägger en folie eller ett fanér ovanpå. Våra produkter är visserligen mer kostsamma att tillverka men vi tror att mervärdet med äkta trä är så pass stort att våra kunder är beredda att betala vad de kostar.

Numera jobbar jag med dessa akustikpaneler parallellt med mitt jobb på Höganäs Träprofiler.